Sağlık Hizmetleri

Başarılı bir Eğitim-Öğretim için öğrencinin sağlıklı olması temel koşuldur. Okulumuz sağlık hizmetleri; öğrencilerimizin sağlığını değerlendirmek, beden ve ruh sağlığını korumak ve geliştirmek için hizmet vermektedir.

Sağlığın korunmasına ve geliştirilmesine yönelik çalışmalar :

KORUYUCU SAĞLIK HİZMETLERİ
•Okula yeni başlayan öğrencilerin sağlık durumunu gösteren bir kayıt tutulur,
•İhtiyaca göre sağlık taramaları,
•Peryodik, genel aşı uygulamalarının velilerimize duyurulması. Aşı uygulamasının velinin onayı alındıktan sonra Sağlık Bakanlığı görevlileri tarafından gerçekleştirilmesi,
•Öğrencilerin beslenme programlarının yeterli ve dengeli, sağlık kurallarına uygun olması,
•Kantin ve yemekhanede çalışanların sağlık kontrollerinin takibinin yapılması,
• Okul binasının, oyun alanlarının, mutfak ve tuvaletlerin, ısıtma, havalandırma ve aydınlatmanın sağlığa uygun olması.

ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ

Okulda olabilecek yaralanmalar ve akut gelişen acil hastalıklarda, veli bilgilendirilir. Öğrencimiz, ambulans ekibi ve öğretmen eşliğinde en yakın hastaneye ulaştırılır.

GELİŞTİRİCİ SAĞLIK HİZMETLERİ
•Sağlık için temizliğin önemi, kazalar ve hastalıklardan korunma, ilkyardım, sigara, alkol ve madde bağımlılığı gibi konularda
eğitimler verilmektedir.
•Öğrencimizin okul saatlerinde ilaç kullanması gerekiyorsa tedavisinin gün içinde aksamaması için ilaçların hem çocuğumuza hem de diğer öğrencilerin güvenliği için kutusuyla değil, günlük okulda kullanacağı sayıda yanında gönderilmesi gerekmektedir.