Büyük Zaferle Taçlanan Milli Mücadele: Cumhuriyet

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 95. yıldönümü okulumuzda büyük bir coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet Bayramı kutlama törenimiz, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitlerimiz huzurunda bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın söylenmesiyle başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Sosyal Bilgiler Öğretmenimiz Yasin KALELİ yaptı. Okulumuz 6. sınıf öğrencilerinin Türkçe Öğretmenleri Esra ÖZDEMİR ve Süleyman MUTLU önderliğinde hazırlamış oldukları ‘Bir Destan Adam’ adlı drama gösterisi, zengin içeriği ve öğrencilerimizin işaret diliyle seslendirdikleri Cumhuriyet Güneşi adlı şarkıyla salonda büyük bir coşku yarattı. 4. Sınıf öğrencilerimizin Sınıf Öğretmenleri Armağan KAYA ve Fatma KAYGISIZ eşliğinde hazırladıkları ‘Selanik’ten Cumhuriyet’e adlı oratoryo, öğrencilerimizin nitelikli performansları ve Müzik Öğretmeni Sevim UĞURTAY şefliğindeki birbirinden güzel cumhuriyet şarkılarıyla göz doldurdu. Beden Eğitimi Öğretmeni Faruk UYSAL ve Müzik Öğretmeni Sevim UĞURTAY önderliğinde 5. sınıf öğrencilerimizin hazırladığı ‘Biz Atatürk Gençleriyiz’ adlı sahne gösterisi törene damgasını vurdu.